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dc.contributor.authorValero Valdivieso, Manuel Fernando
dc.date.accessioned5/23/2016 15:05
dc.date.available5/23/2016 15:05
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationValero, Manuel F.. (2013). Degradación in-vitro de mezclas de poliuretano termoplástico y almidón modificado. Polímeros, 23(3), 373-382. Epub June 07, 2013.https://dx.doi.org/10.4322/polimeros.2013.035es_CO
dc.identifier.issn0104-1428
dc.identifier.otherhttp://www.scielo.br/pdf/po/v23n3/aop_1252.pdf
dc.identifier.otherhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0104-14282013000300014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10818/24300
dc.description10 páginases_CO
dc.description.abstractThe chemical structure of the cassava starch was modified by acylation. Cassava starch modified was mixed with urethane prepolymer based on castor oil modified by transesterification (MCO) and isophorone diisocyanate (IPDI) in order to prepare starch-blended thermoplastic polyurethanes. Polyurethanes were exposed to in-vitro degradation then monitored for changes in mass and mechanical and thermal properties over a period of 365 days. The effect of starch modified content on the thermal and physical properties of the resulting materials was detailed investigated by dynamic mechanical thermal analysis (DMTA) and measurements of mechanical properties. The aim of this study was to examine the effect of introducing starch modified into the polyurethane on the properties and in-vitro degradation.en
dc.description.abstractLa estructura química del almidón de yuca se modificó mediante una reacción de acilación. El almidón de yuca modificado se mezcló con un prepolímero de uretano obtenido a partir de aceite de ricino modificado por transesterificación (MCO) y diisocianato de isoforona (IPDI) con el fin de preparar mezclas de almidón-poliuretano termoplástico. Los poliuretanos fueron expuestos a degradación in-vitro durante un período de 365 días y se evaluó la pérdida de masa y el cambio de las propiedades mecánicas y térmicas. El objetivo de este estudio fue examinar el efecto de la incorporación de almidón modificado por acilación en el poliuretano sobre las propiedades mecánicas, térmicas y la velocidad de degradación.es_CO
dc.formatapplication/pdfes_CO
dc.language.isospaes_CO
dc.publisherPolímeroses_CO
dc.relation.ispartofseriesPolímeros vol.23 no.3 São Carlos 2013 Epub June 07, 2013
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.sourceUniversidad de La Sabanaes_CO
dc.sourceIntellectum Repositorio Universidad de La Sabanaes_CO
dc.subjectStarch modifieden
dc.subjectIn-vitro degradationen
dc.subjectstructure-property relationen
dc.subjectAlmidón modificadoes_CO
dc.subjectDegradación in-vitroes_CO
dc.subjectRelación estructura-propiedades.es_CO
dc.titleDegradación in-vitro de mezclas de poliuretano termoplástico y almidón modificadoen
dc.title.alternativeIn-vitro degradation of thermplastic polyurethane and starch modifieden
dc.typejournal articlees_CO
dc.type.hasVersionpublishedVersiones_CO
dc.rights.accessRightsopenAccesses_CO
dc.identifier.doi10.4322/polimeros.2013.035


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