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Concentración por congelación progresiva de jugo de naranja en una planta piloto de película descendente

dc.contributor.authorSánchez, J.
dc.contributor.authorRuiz,Y.
dc.contributor.authorRaventós,M.
dc.contributor.authorAuleda, J.M.
dc.contributor.authorHernández, E.
dc.date.accessioned2023-07-21T14:04:34Z
dc.date.available2023-07-21T14:04:34Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationSánchez, J. et al. (2010) ‘Progressive freeze concentration of Orange Juice in a pilot plant falling film’, Innovative Food Science & Emerging Technologies, 11(4), pp. 644–651. doi:10.1016/j.ifset.2010.06.006.es_CO
dc.identifier.issn1466-8564
dc.identifier.otherhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S146685641000069X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10818/55926
dc.description8 páginases_CO
dc.description.abstractIn the present study the cryoconcentration of orange juice was investigated, using a pilot plant unit for cryconcentration of liquids using a cold surface. The evolution in time of the concentration of solids in the juice and in the ice was analyzed during the process. It was found that the concentration of solids in the juice showed a linear increase in time at a rate of 0.75 °Brix/h until a final concentration of 28.8 °Brix. The concentration of solutes in the ice showed an exponential increase.en
dc.description.abstractEn el presente estudio se investigó la crioconcentración de jugo de naranja, utilizando una unidad de planta piloto para la crioconcentración de líquidos utilizando una superficie fría. Durante el proceso se analizó la evolución en el tiempo de la concentración de sólidos en el jugo y en el hielo. Se encontró que la concentración de sólidos en el jugo mostró un incremento lineal en el tiempo a razón de 0.75 °Brix/h hasta una concentración final de 28.8 °Brix. La concentración de solutos en el hielo mostró un aumento exponencial.es_CO
dc.formatapplication/pdfes_CO
dc.language.isoenges_CO
dc.publisherInnovative Food Science & Emerging Technologieses_CO
dc.relation.ispartofseriesInnovative Food Science & Emerging Technologies, Volume 11, Issue 4, October 2010, Pages 644-651
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.sourceUniversidad de La Sabanaes_CO
dc.sourceIntellectum Repositorio Universidad de La Sabanaes_CO
dc.subject.otherFreeze concentrationen
dc.subject.otherOrange juiceen
dc.subject.otherFalling filmen
dc.titleProgressive freeze concentration of orange juice in a pilot plant falling filmen
dc.titleConcentración por congelación progresiva de jugo de naranja en una planta piloto de película descendentees_CO
dc.typejournal articlees_CO
dc.type.hasVersionpublishedVersiones_CO
dc.rights.accessRightsopenAccesses_CO
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