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Progressive freeze concentration of orange juice in a pilot plant falling film
Concentración por congelación progresiva de jugo de naranja en una planta piloto de película descendente
dc.contributor.author | Sánchez, J. | |
dc.contributor.author | Ruiz,Y. | |
dc.contributor.author | Raventós,M. | |
dc.contributor.author | Auleda, J.M. | |
dc.contributor.author | Hernández, E. | |
dc.date.accessioned | 2023-07-21T14:04:34Z | |
dc.date.available | 2023-07-21T14:04:34Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | Sánchez, J. et al. (2010) ‘Progressive freeze concentration of Orange Juice in a pilot plant falling film’, Innovative Food Science & Emerging Technologies, 11(4), pp. 644–651. doi:10.1016/j.ifset.2010.06.006. | es_CO |
dc.identifier.issn | 1466-8564 | |
dc.identifier.other | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S146685641000069X | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10818/55926 | |
dc.description | 8 páginas | es_CO |
dc.description.abstract | In the present study the cryoconcentration of orange juice was investigated, using a pilot plant unit for cryconcentration of liquids using a cold surface. The evolution in time of the concentration of solids in the juice and in the ice was analyzed during the process. It was found that the concentration of solids in the juice showed a linear increase in time at a rate of 0.75 °Brix/h until a final concentration of 28.8 °Brix. The concentration of solutes in the ice showed an exponential increase. | en |
dc.description.abstract | En el presente estudio se investigó la crioconcentración de jugo de naranja, utilizando una unidad de planta piloto para la crioconcentración de líquidos utilizando una superficie fría. Durante el proceso se analizó la evolución en el tiempo de la concentración de sólidos en el jugo y en el hielo. Se encontró que la concentración de sólidos en el jugo mostró un incremento lineal en el tiempo a razón de 0.75 °Brix/h hasta una concentración final de 28.8 °Brix. La concentración de solutos en el hielo mostró un aumento exponencial. | es_CO |
dc.format | application/pdf | es_CO |
dc.language.iso | eng | es_CO |
dc.publisher | Innovative Food Science & Emerging Technologies | es_CO |
dc.relation.ispartofseries | Innovative Food Science & Emerging Technologies, Volume 11, Issue 4, October 2010, Pages 644-651 | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.source | Universidad de La Sabana | es_CO |
dc.source | Intellectum Repositorio Universidad de La Sabana | es_CO |
dc.subject.other | Freeze concentration | en |
dc.subject.other | Orange juice | en |
dc.subject.other | Falling film | en |
dc.title | Progressive freeze concentration of orange juice in a pilot plant falling film | en |
dc.title | Concentración por congelación progresiva de jugo de naranja en una planta piloto de película descendente | es_CO |
dc.type | journal article | es_CO |
dc.type.hasVersion | publishedVersion | es_CO |
dc.rights.accessRights | openAccess | es_CO |
dc.identifier.doi |
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Facultad de Ingeniería [408]