TY - GEN AU - Villalobos-Espinosa, Julieta C. AU - García-Armenta, Evangelina AU - Alamilla-Beltrán, Liliana AU - Quintanilla-Carvajal, María Ximena AU - Azuara-Nieto, Ebner PY - 2022 SN - 2608774 UR - http://hdl.handle.net/10818/62570 AB - This work evaluated the effects of a peristaltic pump and a two-fluid pneumatic nozzle on the stability parameters of oil/water emulsions. Droplet size (DS), polydispersity index (PDI), Turbiscan® stability index (TSI), and wall material thicknesses... AB - Este trabajo evaluo los efectos de una bomba peristaltica y una boquilla neumatica de dos fluidos sobre los parametros de estabilidad de emulsiones aceite/agua. El tamano de las gotas (DS), el indice de polidispersidad (PDI), el indice de estabilidad... LA - eng PB - Journal of Food Engineering KW - Atomization KW - Drops KW - Emulsions KW - Ostwald ripening KW - Pumps KW - Spray nozzles KW - Stability KW - Droplets sizes KW - Emulsion stability TI - Effect of pumping and atomisation on the stability of oil/water emulsions DO - 10.1016/j.jfoodeng.2022.111056 ER -